SUPERSUOSITTU LASTEN LUISTELUKOULU

640x480-IMG_2780

Liikunnallisena ihmisenä minua kiinnostavat kovasti kaikki Nokian liikuntamahdollisuudet niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin ja ollessani jalkapalloharjoitusten tukijoukkoina Nokian keskustassa urheilukentällä näin jo kaukaa kaverini Jasminin menevän jäähalliin lastensa kanssa ja eikun perään!

Jäähallissa alkoi lasten luistelukoulu ja koska luistimetkin olivat sopivasti auton takakontissa ja kaverit läsnä mukavan liikuntaharrastuksen parissa, niin mukaan vain!

Nyt olen jo vuoden luistellut aina maanantaisin klo 18-18.50 Nokian jäähallissa lasten luistelukouluharjoitusten tukijoukkoina, niin voi käydä kun kohtaa toisen Siurolaisen.

Supersuosittua luistelukoulua, jossa käy useita lapsia Siuro-Linnavuori- alueelta sekä ympäri Nokiaa pitää HC Nokia, Nokian Urheilijat ja Ringeten tytöt.

Luistelukoulua käy noin sata Nokialaislasta viikoittain, seurat antavat takuun oppimisesta ja niin totisesti monelle on käynytkin.

Lapsen ei tarvitse osata luistella lainkaan luistelukouluun tullessa, opetusryhmiä on kolme, tynnyriryhmä aloittelijoille, jolloin jäällä liikutaan tynnyrin tai tuolin avulla, siitä siirrytään keskiryhmään ja lopulta edistyneimpiin. Valmentajia jäällä on usein kymmenenkin. Vanhemmat saavat olla mukana jäällä tai katsomossa,ihan omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Luistelukouluun kannattaa saapua iloisella mielellä ja kiireettömästi, mieluiten vähintään 15 minuuttia ennen oman luistelukoulun alkamista.   
640x480-IMG_2771

Luistelukoulussa minimivarustus ovat luistimet sekä kypärä (suositeltavaa olla ristikkokypärä), talvihanskat. Jäähalli ei nimestään huolimatta ole mikään hirmuisen kylmä paikka ainakaan jäällä olijoille, joten esim toppapuku voi olla liian lämmin luistelukoululaiselle.

Haastattelin jäähallissa Sarkolalaista Sakari Paunilaa luistelukoulun johdosta ja hän kertoi olevansa sen ajankohtaan, maanantai-iltaan klo 18.00-18.50 erinomaisen tyytyväinen, aikainen viikonloppuherääminen ei innostaisi. Luistelukoulun hintaakin, 50 euroa, hän pitää täysin kohtuullisena, se sisältää 10 harjoituskertaa ja luistelukouluvakuutuksen. Tytär on neljävuotias ja poika viisi ja molemmat ovat oppineet paljon, tosin poika osasi luistella jo ennestään. Samalla kun lapset viilettävät jäällä hoitaa Sarkolalainen työasioita- ja työpuheluita katsomon puolella. Hän asui ennen Tampereella ja on sitä mieltä, että Nokialla jääliikunta on huomattavasti paljon paremmalla tolalla. Pojaltaan hän on kysynyt, että haluaisiko tämä alkaa harrastaa jääkiekkoa luistelukoulun jälkeen, jos haluaa, niin saa mutta pakkoa ei ole.

640x480-IMG_2777Nokialla hyvin paljon vanhemmat osallistuvat erilaisten liikuntaharrastusten tukemiseen talkoovoimin ja yhtenä esimerkkinä toimii Jäähallin kioski.
Nokian jääliikunnan tukiyhdistys ry pitää jäähallissa kioskia jääliikunnan tukemiseksi, siihen kuuluu seuroja kuten HC Nokia,Pyry ja NouRingette. Vanhemmat pitävät kioskia, yläasteikäinen saa olla kaverina myymässä. Täysi-ikäiset jääliikkujat osallistuvat myös toimintaan. Kohtasin kioskilla viimeksi myymässä Raija Harmaalan Ilkan alueelta Kankaantaasta ja hän kertoi lastensa pelaavan jääkiekkoa Pyryssä, Ilveksessä sekä HC:ssa. Harrastus yhdistää lapset, nuoret ja vanhemmat.

Riitta Hälli toimii aktiivisesti HC:n toiminnassa mukana ja löytyy useimmiten jäähallista mm. vakuutuspapereita keräämästä. Hän toteaa juttutuokion aikana että usein ulkojääkelit tulevat vasta tammikuussa, jäähallissa säät eivät vaikuta.
Riitan poika Jaakko tuli kerran luistelukouluun vierailulle olympiakultamitali kaulassaan ja heti alkoi hauska leikki nimeltään "Kuka saa olympiakultamitalistin kiinni?" Jaakko luisteli edellä ja sata lasta perässä ja riemu oli suuri kun Jaakko napattiin. Hieman epäilystä heräsi siitä, että mahtoiko hän antaa tasoitusta...

Luistelukoulu loppuu maaliskuun lopussa mutta kovan kysynnän vuoksi sille seuraa jatkoa ja jos haluaa lapsensa oppivan luistelua hyvässä ja hauskassa seurassa, niin mukaan kannattaa tulla!


Tiedustelut luistelukoulusta:
Valmennuspäällikkö Jarno Parviainen puh. 040 588 5643