Lyhyesti Siurosta

Siuron kylän historia ulottuu pitkälle menneisyyteen. Siuronkosken alueella on arveltu olleen asutusta jo kivikaudella. Otollinen sijainti vesireittien varrella on tuonut alueelle jo varhain erilaista yritystoimintaa, asutusta ja teollisuutta. Siuron-Linnavuoren alueen teollinen perinne elää vieläkin voimakkaana metalliteollisuudessa.

Nykyään omaleimainen ja tunnelmallinen Siuro tarjoaa monenlaista nähtävää ja tekemistä myös vierailijalle. Siuronkosken upeat maisemat kutsuvat vesille kalastamaan tai melomaan. Siuronkallion tunnelmalliset, kapeat kylätiet puolestaan houkuttelevat rauhalliselle kävelyretkelle.

Knuutilan kartanomiljöö tarjoaa oivalliset puitteet erilaisille perhejuhlille sekä kokouksille. Kartanon luhtirakennukseen valmistui vuonna 2005 myös Aittahotelli.

Siuron maisemat ja ilmapiiri ovat innoittaneet monia taiteilijoita. Penttilän vanhan koulun pihapiirissä voi tutustua taiteilijaprofessori Ossi Somman taidepihaan. Kesäaikaan kosken partaalla sijaitsevassa Siuron Voimalassa järjestetään erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia.

Lähde: Nokian kaupungin sivut