Pimujen Pyrähdys 2016 pidettiin lauantaina 20.8. Siuron Myllypirtillä.
Jos Pimu-aate ei ole sinulle entuudestaan tuttu, löydät infoa siitä aiemmista kirjoituksistani täältä.
Pimujen Pyrähdys on liikuntatapahtuma jossa lenkkeillään n. 10 kilometriä järven ympäri, osallistutaan erilaisiin hauskoihin kilpailuihin sen jälkeen, saunotaan ja vietetään yhdessä iltaa.
Sen on ideoinut Kirsi Koski os. Äijö, "Pääpimu."
Onnistunut Pyrähdys on Pimuille aina elämys, josta jää muistoja.
Tänä vuonna teemaksi oli valittu mystinen, villi itä.
Myllypirtti oli muutettu ikimuistoiseksi itämaiseksi basaariksi koru-, huivi-, laukku-, ja kenkämyyntipöytineen, jonka kätköissä Lähi-idän, Etelä-ja Itä-Aasian naiskauneuden edustajat kävivät tinkimässä ostoksiaan, vaihtokauppaa ja lahjoituksiakin harrastettiin.
Asuissa nähtiin kuinka upeasti pukeutuu japanilainen Geisha, miten hienosti osaa asusteet yhdistellä värikkässeen asuunsa Intialainen tummatukka, kuinka helisivät sadat itämaiset kolikot itämaisten tanssijoiden asuissa, miten hieman kasvoja raotettiin haaremin upeiden kankaiden ja kasvohuivien kätköistä, salaperäisyyteen verhottuja burkhia ja jopa sulttaani käyrine tossuineen.
Itämainen seurue lähti lenkille sulttaanin johdolla, sadat auringonsäteet kimmelsivät helisevistä itämaisten tanssijoiden asuista matkalla.
En ole varma poikkesiko sulttaani matkalla "Siwa"-nimiseen salakapakkaan, jos poikkesi, niin appelsiineja osti, ainakin näimme matkalla salakapakkatyylisen paikan, sen yläpuolelle oli ripustettu kyltti "SIWA."
Itämailla asti oli kuultu Pokemoneista mutta itämaiset naiset kulkivat aivan liian nopeasti jotta edes Pokemonit olisivat perässä pysyneet. Niin jätimme Pokemonit kauas taaksemme.
Lenkiltä palatessa havaittiin, että Basaariin kuului myös juhla-ateriapöytä, joka notkui ruuasta ja juomista.Sen antimia verotettiin ja sormin syötiin.
Pääpimu oli koonnut perinteiseen tapaan leikeistä ja kilpailuista moniotteluita, osallistujia kertyi paljonkin ja kilpailut jatkuivat yömyöhään, välillä syötiin lisää ja saunottiin itämaiseen tyyliin.
Kilpailemiseen sisältyi niin paljon yllätyksellisyyttä että kuka tahansa saattoi voittaa.
Kirsi Koski on kehitellyt paljon uusia itämaisia leikkejä ja kilpailuja jotka eivät ole tunnettuja missään muualla ja Perintöprinsessat, joita on aina kaksi, ensimmäinen ja toinen, ovat yhdessä ja erikseen toimineet leikinvetäjinä Pääpimun lisäksi. Myös heidän tehtäviinsä kuuluu uusien leikkien ja kilpailujen kehittäminen.
Pimut ovat tuoneet illanviettoihin kansanperinteen vuosisatojen kirkastamia ja ajan patinankin kaunistamia tapoja ja kilpailijoiden silmäkulmiin on pesiytynyt hymy, jonka leikkien hauskat sanat, yllättävät ajatuskäänteet tai hilpeät vertaukset ovat luoneet.
Erityisen suuri tapaus Pimujen Pyrähdyksessä on aina seuraavan vuoden Perintöprinsessojen kruunaus. Voittaja on aina sama, Pääpimu, Kirsi Koski os. Äijö.
Tämän vuoden ensimmäiseksi Perintöprinsessaksi valittiin suurella äänivyöryllä Annukka Mäki ja toiseksi Perintöprinsessaksi Pia Mäkinen, eli tämän jutun kirjoittaja ja Pimujen julkisuusvastaava.
Voittajat saivat perinteiset, kauniit tiarat ja asiaankuuluvat nauhat. "Ah, olin niin onnellinen" ja muutama tilaisuuteen sopiva onnenkyynelkin tirautettiin ja tiarapäiset valokuvattiin.
Perintöprinsessoilla on edustusvuosi edessä erilaisine tapahtumajärjestelyineen.
Iloisia itämaisia kunkin kansanomaisia sävelmiä hoilotettiin perinteiseen tapaan Koskibaarissa kruunajaisten jatkoilla.
Itämainen sananlasku sanoo: "Tynnyriin, joka on täynnä pähkinöitä mahtuu vielä runsaasti öljyä", siis itse asian rinnalle, eli tässä tapauksessa liikunnan rinnalle mahtuu vielä paljon hauskuutta ja huumoria.