pimut2Pimujen Pyrähdys 2015

Pia Mäkinen 31.8.2015

Järjestyksessä kuudes Pimujen Pyrähdys järjestettiin Siurossa lauantaina 29.8. Jos Pimu-aate ei ole sinulle entuudestaan tuttu, löydät siitä infoa aiemmasta kirjoituksestani täältä Siuro.infosta.

Sää oli mitä aurinkoisin ja lämmin kun Pimut starttasivat perinteiseen Pyrähdykseen Myllypirtiltä, liikuntatapahtuman lenkkimatka on joka vuosi sama, kymmenen kilometriä järven ympäri.

Teemaksi oli tänä vuonna valittu hilpeä 50-luku ja Pimut olivatkin ottaneet huolella selvää miten 50-luvulla pukeuduttiin, millaisia kampauksia silloin oli ja millaista musiikkia kuunneltiin, ei niin helppoa kaikille, koska nuorimmat Pimut ovat syntyneet 80- ja 90-luvuilla mutta netti pelasti kaiken! Sieltä saatiin kuvat ja mallit Pimujen ihaniin 50-luvun kiharakampauksiin otsakiehkuroineen ja korkeisiin ponihäntiin, kauniisiin pallokuvioisiin mekkoihin, tyllihameisiin ja kumitossuihin. Toki Siurossa on paljon 1950-luvun harrastajiakin, joilta saatiin arvokasta tietoa vuosikymmenen suhteen, musiikki lenkillä oli oikeaoppista, samoin lähtöpaikalle tuotu auto, joka toimi mainiosti valokuvaustaustana.

pimut1Pimujen Pyrähdys herätti ansaitsemaansa huomiota, lenkki muodostui varsin hauskaksi kun useampikin auto pysähtyi Pimujen kohdallla, etuikkunat aukaistiin ja kysymys kuului: "Mistä nyt on kyse?", paikallinen maanviljelijä tosin epäili, että onko menossa joutsenten pelottelutapaus (sellaista oli aiemmin esiintynyt kai Siurossa) mutta totesikin peltonsa pientareelta löytyvän "outoja eläviä", joista kuuluisi ilmoittaa Nokian Uutisiin otsikolla: "Outoja eläviä löytynyt Siurolaisesta heinäpellosta." Ja tottakai hän valokuvasi kännykällään kaiken. Pääpimu Kirsi Koski onneksi sattui paikalle kertomaan meneillään olevasta liikuntatapahtumasta ja näin maanviljelijäkin sai rauhan, kukaan ei uhannut Siuron joutsenia.

Myllypirtillä saunottiin, kirjailija Marja Valkama toimi ansioituneena saunanlämmittäjänä, löylyt olivat hyvät, samoin tarjoilut.

Swingteamin jäsenet esiintyivät Myllypirtin pihassa ja yksitoistavuotias esiintyjä äitinsä Meri Äijön kanssa sai kaikki pohtimaan Swingteamin kursseille menoa, fuskua tanssittiin ja paljon muuta. Tanssiesitys oli mahtavan upea!

Ilta jatkui hauskoilla kilpailuilla, eväitä oli haettu Grilli Pia&Katjalta, jossa oli loistava salaattipöytä, sekä Siuron Koski-Baarista, jättipizzoista riitti palakaupalla kaikille syötävää.

Itse olin voittajajoukkueessa, voitimme hassun ilmapallokilpailun, siitä on muistona suuri vaaleanpunainen palkintosolmio, jossa lukee. "Girls Night Out", riemu voitoista oli suuri ja tuuletus sen mukainen.

Muitakin kilpailuja oli paljon, Pimujen historiaa muisteltiin ja perintöprinsessat kruunattiin. Pääpimuna pysyi itseoikeutetusti

Kirsi Koski, joka jälleen oli nähnyt suuren työn Siuron oman liikuntatapahtuman eteen, kaikki Pimut kiittävät häntä siitä!

Pimut rakastavat lenkkeilyä, saunaa ja kahvia, sekä laulamista, joten iltaa siirryttiin jatkamaan Tiinan Koskibaariin, karaoken pariin, hauskaa oli ja näin alueen naiset tutustuvat tapahtumassa toisiinsa, lapset saavat uusia ystäviä, erittäin yhteisöllistä!

Reportteripimu Pia kiittää seurasta sekä Siuro.infon lukijoita!