Perinteiset Pimujen pikkujoulut pidettiin Siurossa 05.12. 2015 Pentintien vapaa-aikatiloilla 1920-luvun teemajuhlatyyliin ja se taitaakin olla teemajuhlista yleisin, parhainta muotia juuri nyt, iloista ja vallatonta!

Kyseinen vuosikymmen oli kaikista pimuista monella tapaa kiehtova,1920-luvun pukuja ommeltiin, lainattiin, vuokrattiin ja ostettiin juhlia varten. Useampikin pimu hankki aikakauden mukaiset Nanson verkkosukkahousut, toiset turvautuivat Punanaamion valikoimiin.
Otsaripoja, höyhenpuuhkia ja pitkiä hansikkaita hankittiin, helmikoruja oli kaikilla lähtökohtaisesti jo kotonakin, valmistautuminen teemajuhliin oli jälleen erityisen hauskaa, pukeutuminen kun oli kaukana normaalista arkivaatetuksestamme.

Millainen sitten oli 1920-luvun Flapper-tyttö?
He olivat uuden polven nuoria naisia, jotka pukeutuivat lyhyisiin hameisiin, leikkasivat hiukset lyhyiksi, kuuntelivat uudenaikaista jazzmusiikkia ja rikkoivat aikakaudennormeja.
Heillä oli polviin asti ulottuvia hapsumekkoja, tiheäsilmäisiä verkkosukkahousuja, helmikoruja ja litistettyä poikamaista povea pidettiin ihanteellisena.

Vyötärö katosi naisten vaatteista kokonaan, painopiste laskettiin lantiolle jotka olivat tuohon aikaan todella kapeita ja vaatteissa suosittiin suoria linjoja.
Kyseisellä vuosikymmenellä naisten kun oli tarkoitus näyttää sekä vartaloltaan että kasvoistaan todella nuorilta tytöiltä jotka sitten jaksoivat juhlia koko yön klubeilla tanssien uudenaikaisen ja skandaalimaisen jazzmusiikin tahtiin.
Muodissa olivat lyhyeksi leikatut poikamaiset hiukset sekä päänmyötäiset tiukat kiharat. Tiukka polkka oli hyvinkin lyhyt ja hiuslatvat olivat käännetty kasvoille. Hiuskoristeita käytettiin juhlissa yleisesti.

Pikkujouluissa nähtiinkin mitä hauskimpia hiuskoristeideoita, erilaisia hiuspantoja, paljetteja, sulkia, pitsiä, "verkkoa", koristepinnejä, höyheniä, helmiä vain mielikuvitus oli rajana.
Suosituin huulimeikkimuoto oli Cupidon jousi eli pulleat sydänmalliset suppuhuulet.
Silmämeikit pikkujouluissa olivat tummia ja silmät rajattiin kajalkynällä pallomaiseen muotoon. Tuhruisista ja utuisista silmämeikeistä tuli hetkessä salonkikelpoisia.
Rusketus tuli 20-luvulla muotiin kun Coco Chanel vietti lomallaan liian kauan aikaa auringossa ja ruskettui päästä varpaisiin. Rusketuksesta tuli siitä hetkestä lähtien suosittua ja sen ajan kuuminta hottia.

Pitkät hansikkaat hönkivät myös 20-lukua, pimut laittoivat vielä ne kätösiin viimeisenä silauksena ja olivat valmiita juhliin smilehymiö!
Pentintien vapaa-aikakeskuksessa oli hyvät ruuat ja juomat 1920-luvun tyyliin, peräti kovaa teetä. Musiikki ei aivan noudattanut 1920-lukua vaan henki enemmänkin Siurolaisuutta, joulupukkikin vieraili paikanpäällä ruusunpunaisissa aurinkolaseissaan. Toki paikallinen Siuronkalliolainen "gangstakin" löytyi juhlista, Flapper-tyttöjen joukosta.
Koska seuraava päivä oli Suomen itsenäisyyspäivä, lähti moni Siurolainen Flapper juhlista jo aikaisin kotiin suurta seuraavan päivän juhlaa perheelleen valmistamaan mutta osa sentään siirtyi perinteisesti Koskibaarin Karaokeen ja Kikkaa muistelemaan. Kikan muistoksi esitettiin yhteislaulu.

Seurasta kiittäen!

"Reportteripimu Pia"