Siuron luonto

Siuron maantieteellinen sijainti ja vallitsevat olosuhteet ovat avain Siuron ympäristöön ja sen historiaan.

Siuro on vesistöjen solmukohta. Siurossa yhtyvät suuret vesistöt ja täällä on sulaa virtaavaa vettä ympäri vuoden. Se näky myös luonnossamme ja historiassamme.

Täältä löydät niin pähkinäpensaita kuin kynäjalaviakin, siinä missä saukkoja ja koskikaroja. Harvinaisemmatkin vieraat kuningaskalastajista mandariinisorsiin ovat Siuronkoskelle tuttuja.

Siuron alueella on varmoja havaintoja useista uhanalaisista eläinlajeista, joista vaarantuneisiin lasketaan mm. Psophus stridulus (palosirkka), Dendrocopos minor (pikkutikka) ja Aspius aspius (toutain). Tarkkailtavien lajien listalla on mm. Lutra lutra (saukko), Lynx lynx (ilves), Cinclus cinclus, (koskikara) ja Pandion haliaetus (sääksi).

Siuron luonto on lähellä. Toivomme näiden sivujen herättävän kiinnostuksesi lähiluontoon. Tällä sivulla tullaaan kertomaan myös luontoaiheisista tapahtumista, kuten pöllöretkistä, lepakkoilloista...

Tämä kategoria ei sisällä artikkeleita. Mikäli alakategorioita näkyy tällä sivulle, ne voivat sisältää artikkeleita.

Alakategoriat

Kaija Helle, kuva Lauri DammertKaijan LuontoBlogi

Kaija Helle on vuodesta 2004 Kuljussa asunut luontoharrastaja.

Viimeiset kymmenen vuotta hän on tehnyt työtä luonnonsuojelun edistämiseksi. Luonto on hänelle kokonaisuus, jossa kasvit, linnut, nisäkkäät ja muut eliölajit elävät riippuvuussuhteessa toisiinsa.
Kaija on ammatiltaan eräopas ja hänellä on myös luontokartoittajan koulutus. Hän toimii oppaana lintu- kasvi- ja muilla retkillä kesät talvet.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 


Go to top