640x480-IMG_2696Pimujen Piruetit 2012, esittelyssä Siuron Pimut

Pimujen Piruetit pidettiin jo toisen kerran ja järjestyksessä viidentenä Suurena Spektaakkelina Pimutapahtumien joukossa linnavuoren koulun luistinradalla lauantaina 03.03.
Pimutapahtumat ovat suuressa suosiossa ja niiden perään kysellään jo kuukausia etukäteen.

Siuron Pimujen itseoikeutettu Pääpimu Kirsi Koski sai idean Siurolaisten omaan naisten liikuntatapahtumaan oltuaan aikoinaan likkojen lenkillä muutaman naisen porukassa, että: "Miksi ei Siurossakin voisi olla omaa naisille suunnattua, ei niin hampaat irvessä-liikuntatapahtumaa, leppoisampaa versiota Likkojen Lenkistä kun kerran miehillekin järjestetään vastaavia tapahtumia".
Kirsi Koski päätti, että "Pimujen Pyrähdys" pidetään kesällä ja "Pimujen Piruetit" talvella, pienenpiä Pimutapahtumia mahtuu mukaan pitkin vuotta.

Siuro on Pimuissa henkinen käsite ja Pimuihin kuuluu jäseniä Siurosta, Linnavuoresta, ympäri Nokiaa, Ylöjärveltä ja Tampereelta asti.
Pimuissa ei vaikuta koulutus, ei ammatti, ei titteli,ei ikä eikä näkö, työasiat ovat syrjässä kun pimuillaan.
Ei ole väliä onko harrastanut liikuntaa vai ei, kukin osallistuu kykyjensä mukaan. Pimujen lyhin tunnettu matka likkojen lenkiltä on 100 metriä ja pisimmän lenkin aina valinnut juoksee sen hyvään aikaan.

640x480-IMG_2685Pimuja on 80 ja jatkuvasti uusia jäseniä tulee mukaan. Yleensä Pimuksi päätyy Pimu-kaverin kaverina tai sukulaisena, tuttavana tai naapurina, omiakin pyyntöjä tulee. Pimut pyytävät itsekin uusia jäseniä toimintaan mukaan. Pääpimuksi on kruunattu Kirsi Koski, jonka kruunu säilyy vuodesta toiseen kun kukaan ei uskalla olla äänestämättä häntä. Ensimmäinen Perintöprinsessa on Leena Peltola ja toinen Perintöprinsessa Jonna Pulakka, Jonnan mukaan kakkonen on kuitenkin ykkönen. Pääpimu vastaa tapahtumista ja mahdollisista Nokian- ja maailmankiertueista, perintöprinsessat edustustehtävistä.

Pimut ovat sitoutumattomia mutta ottavat tarvittaessa voimakkaasti kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, yhtä köyttä vetäen, Pimuista kun löytyy vaikuttajia, suhteita ja intoa vaikka muille jakaa. Rakkain asia Siuron Pimuille on Siuron koulu. Jos jokin uhkaa Siuron koulua, nousee joka Pimu barrikaadeille yhtenä rintamana.

640x480-IMG_2731Siuron Pimut huolehtivat alueen naisten näkyvästä kauneudesta, osaamista alan saralla löytyy joka lähtöön. Siuron yksi lempinimistä on jo "Beauty Valley". Tässä kohtaa miesten tulee kommentoida että: "Eikö tuo itserakkauden määrä ala jo riittää?", oikeasti Pimut ovat hyvin itseironisia, hauskoja ja huumorintajuisia, jotka osaavat nauraa itselleen ihanissa rakennekynsissä ja irtoripsissä. Niitä ei kuitenkaan vaadita jäsenyyteen. Kirjoittajakin on mahtunut mukaan ihan omana itsenään.

Pirueteissa luotettin yhteiseen mustavalkoiseen luisteluasu-teemaan, asuina nähtiin Madonnan Vogue-tyylistä erittäin pallokkaaseen 50-lukuun saakka tyylikkäiden Pimujen yllä. Luistimet olivat lainattuja ja omia, ei sentään varastettuja. Kentällä jumpattiin hauskasti Tiina Hyvärisen johdolla "Pää-olkapää-polvet-laulujumppa" luistimet jalassa ennen 18:n Pimun Piruettiesityksiä, AIVAN MAHTAVIA! Piruetit oli nimetty tyyliin "Siuron mutkat", "From Siuro with love", "Eksoottinen ruusu" ja olikohan joukossa "Frontside Olliekin", jos muistini ei vallan petä.

640x480-IMG_2731Virpi Kivistö johti muut Pimut upeaan muodostelmaluisteluun, joka päättyi minttukaakaotarjoiluun, kermavaahdolla! Linnavuoren kylätalolla oli nyyttikestit ja mainittakoon, että Pimut rakastavat kahvia ja saunaa! Jokainen kunnon Pimu siirtyy Pimutapahtumasta aina illaksi Koskibaariin paikallisyrityselämää tukemaan, pimuissa on taitoa myös sulosäveliin, siitä osoituksena helmikuussa perustettu Pimukuoro "Siuro Sisters", joka on saanut jo runsaasti keikkapyyntöjä vaikka he eivät ole ehtineet edes harjoitella. Pimut ovat laajentaneet aivan hiljattain urheilusta kulttuuriin. Toki muitakin Nokialaisia yrityksiä tuetaan runsain mitoin.

Pimuasennetta kuvaa Pimujen Leena Hefnerin tsempaaminen, koska Leena on melkein siurolainen, Pimu Kirsi Kallion ex-naapurin sisko, joten selvästi siurolainen. Pimu Pirkko Lehtolakin totesi, että "selvästi se on sukulainen."

 


SIUROLAISTA ELÄMÄNMENOA
Pia Mäkinen on Siurolainen lastentietokirjailija, joka kiikaroi Siuronkallion päältä ympäri Siuroa.
Blogissa syvennytään siurolaiseen elämänmenoon ja sukelletaan siurolaisuuden eri ilmiöihin.
Kirjoittaja kuuluu Siuron Pimuihin.