Gavel clipart free clipart images image
Nokian kaupunginhallituksen päätös -

Ruutanan luonnonsuojelualuetta ei laajenneta.

 

Uutisia (5.10.2016):
Päätöksestä ei saakaan valittaa tai tehdä oikaisuvaatimusta.

Nyt ainakin Nokian Vihreissä koitetaan juonia, mitä asialle on vielä tehtävissä:
"Jos jokin taho on jo ehtinyt tekemään tuon oikaisutekstin, niin sen voi muokata vaikka blogikirjoitukseksi tai paikallislehteen mielipiteeksi. Valtuustoaloite on yksi keino, mutta se tarkoittaisi, että jo käsiteltyä asiaa lähdetään vellaamaan uudelleen. Toki aloitteen voi miettiä hieman eri lähtökohdista. Aloite olisi kuitenkin pakko lopulta käsitellä valtuustossa."
(lainaus on Antti Tommisen pohdintaa)

(Uutisia 2.10.2016)
Päätös on täysin järjetön. Esityslistan tekstistä käy ilmi, että kaupunki on joka tapauksessa päättänyt olla (toistaiseksi) tuota metsää hakkaamatta, ja nyt ELY-keskus maksaisi alueen suojelusta korvauksena 162 000 €. Ilmainen raha ei siis kelpaa.

Kaupunginjohtajan esitys oli, että suojelualue laajennetaan ”sillä edellytyksellä että päätös ei aiheuta rajoituksia alueen lähistöllä sijaitsevalle yritystoiminnalle ja sen kehittämiselle”. Nokian vihreät ja Nokian luonto ovat olleet yhteydessä sekä AGCOon että Patriaan joiden toimitusjohtajat ovat suhtautuneet laajennushankkeeseen positiivisesti.

ls karttaIlmeisesti kielteisen päätöksen yhtenä perusteena on ollut pelko kirjanpainajatoukan lisääntymisestä alueella ja mahdollisesta leviämisestä talousmetsiin. Kuitenkin nimenomaan luonnonsuojelualueilla eläimistön monimuotoisuus pitää kirjanpainajakannan hyvin aisoissa - Ruutanan alueella esimerkiksi tikat, joita siellä elelee valkoselkätikkaa lukuunottamatta kaikkia lajeja.

Päätös ei ole tulossa valtuustoon, joten ainoa tapa hakea siihen muutosta on tehdä kirjallinen oikaisuvaatimus. Tekijänä pitää olla taho, jota tehty päätös koskettaa, eli esimerkiksi Siuron ja Linnavuoren omakotiyhdistykset, kaikki alueen asukkaat sekä muut toimijat, kuten kerhot, yhdistykset jne. Aikaa oikaisuvaatimuksen tekemiseen on 14 päivää päätöksen julkistamisesta. Pöytäkirjaa ei ole vielä julkaistu. Kokouksen esityslista löytyy TÄÄLTÄ. (PDF)

Sain Nokian vihreiden Antti Tommiselta viestiä, että Nokian luonto on tekemässä kirjallisen oikaisun kaupunginhallitukselle maanantaina. Heidän lisäkseen täytyy saada muitakin alueen toimijoita mukaan. Antin mukaan Kaija Helle olisi sopiva yhteydenottotaho Nokian luonnosta, ja toinen vaihtoehto on tehdä oikaisu itse. Kannattaa varmaan juonia yhdessä, onko parempi tehdä monta oikaisuvaatimusta vai yksi järeä. Joka tapauksessa NYT pitää olla aktiivinen, ja tuolta saa varmasti apua omankin oikaisuvaatimuksen laatimiseen:
Kaija Helle, sihteeri: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / p. 044 017 7180

Voin olla mukana tässä hommassa itsekin, mutta lähtökohtaisesti varmasti yhdistyspohjalta tähän saataisiin enemmän painoarvoa, joten ensisijaisesti heitän nyt tätä palloa kaikkien paikallisten yhdistysten aktiiveille!

Terveisin
Jussi Mäkelä