Pientä juhannuspuuhaa!

Männynkäpyseppele
Tarvitaan: ohutta teräslankaa, männynkäpyjä, kauraa yms.
Männynkäpyseppele kiedotaan ohuen teräslangan ympärille. Kiedo ensi lanka jokaisen kävyn alimpien suomujen alle, kiristä ja muotoile kävyistä mieleisesi kokoinen seppele. Seppeleen voi nyt asettaa pöydälle sellaisenaan. Sen voi maalata ja kiinnittää esim. pienen korin reunaan. Korin voi täyttää hakosilla, kauralla, heinillä yms.
Männynkäpyseppeleen voit myös kiertää kepin ympäri spiraalille ja asettaa se pystyyn esimerkiksi sopivaan maljakkoon.

Käpylinnut
Tarvitaan: kookas männynkäpy, pieni männynkäpy, liimaa, paperisuikaleita, sakset
Valitse linnun vartaloksi kookas männynkäpy ja liimaa sen kantaan pienempi käpy pääksi. Pistele suomujen väliin värikkäitä paperisuikaleita.

Akvaario
Tarvitaan: vaaleansinistä kartonkia, erivärisiä papereita, tumma tussi, prässättyjä kasveja, pikkukiviä, hiekkaa, simpukankuoria jne.
Kehystä ensin vaaleansininen kartonki tummalla tussilla akvaarioksi. Liimaa prässättyjä kasveja akvaarion pohjaan. Leikkaa paperista erivärisiä kaloja ja liimaa akvaarioon uiskentelemaan. Pohjalle voit liimata myös hiekkaa, pikkukiviä, simpukankuoria jne.

Kala
Tarvitaan: kartonkia, erilaisia siemeniä, liimaa, värikyniä
Piirrä kartongille kalan kuva, leikkaa irti ja väritä molemmin puolin. Liimaa kalaan suomuiksi erilaisia siemeniä molemmin puolin. Voit tehdä monta kalaa ja valmistaa niille akvaarion pahvilaatikosta ja ripustaa kalat langalla akvaarion kattoon.

Kelluvat kukat

Tarvitaan: suurehko lasimalja tai syvä lautanen, vettä, litteitä kiviä, kukkia
Ota suurehko lasimalja tai syvä lautanen. Laita siihen vettä ja pohjalle kerää kauniita litteitä kiviä. Laita veden pinnalle kellumaan kehäkukkia, päivänkakkaroita yms. puutarhan ja kedon kukkasia.

Rantasermi
Tarvitaan: paksu iso pahvinpala, värejä ja sivellin
Tee itsellesi rantasermi. Maalaa iso paksu pahvinpala (pahvilaatikkopaksuus), haluamillasi iloisilla kuvioilla. Taivuta pahvi keskeltä mutkalle, niin sermi pysyy pystyssä ja voit vaihtaa uimapukusi ylle sen suojissa.

Korukivet
Tarvitaan: taululiitu, pyöreä sileäpintainen kivi, erilaisia siemeniä, riisiä ja kuivattuja papuja, vahvaa liimaa, lakkaa
Suunnittele kiven pintaan liidulla yksinkertainen koristelu. Levitä liima pienelle alueelle kerrallaan ja ripottele liimalle erilaisia siemeniä haluamallasi tavalla. Kun liima on kuivunut suihkuta tai sivele kivi lakalla.

Puuvillapensas
Tarvitaan: pajunoksia, pumpulia, maljakko
Kerää kimppu pajunoksia ja pistele sinne tänne pieniä pumpulipalloja. Laita oksat maljakkoon huoneesi pöydälle, niin saat ihan aidon näköiset puuvillapensaan oksat!

Juhannustaulu
Tarvitaan: kartonkia, erilaisia ja erikokoisia prässättyjä lehtiä, pieniä prässättyjä kukkia, liimaa
Sommittele kartonkialustalle suurista lehdistä ”puita” ja pienistä ”pensaita” ja lisää joukkoon pieniä prässäämiäsi kukkia. Liimaa kiinni ja Juhannustaulusi on valmis.

Munakennoeläimet
TARVITAAN: MONTA MUNAKENNOA, SAKSET, TYHJIÄ WC-PAPERIRULLIA, LIIMAA TAI TEIPPIÄ, VÄREJÄ JA SIVELTIMIÄ, NARUA TAI VILLALANKAA
Leikkele irti munarasioiden kennot. Leikkele kennoista erimuotoisia paloja, jotka sopivat jaloiksi, korviksi, siiviksi, kalansuomuiksi ja kalanpyrstöiksi. Tee vartalo tyhjästä vessapaperirullasta, liimaa siihen jalat, häntä, siivet jne. Väritä eläimet. Kiinnitä narusta tai villalangasta tehdyt viikset ja hännät liimalla. Pahvimassasta prässätyistä munakennoista saa myös veikeitä hattuja, ostoskoreja tai muita varusteita pahvirullanukeille, kantokoreja pahvieläinten selkään jne.