Hei vanhemmat ja kyläläiset,

Lisäämme avoimuutta kaupungin malliin: työkokousmuistiomme nyt myös täällä tarjolla (aina kun semmoinen laaditaan).

Löydättehän tienne kuvagalleriaamme, jota ystävällisesti ylläpitävät Siuron koulun opettajat.

http://www.peda.net/veraja/nokia/siuro/vanhempainyhdistys/galleria

t. Siuron koulun vy

**************

 

 

SIURON KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN TYÖKOKOUS

AIKA JA PAIKKA

maanantaina 28.3.2011 klo 18.30 Siuron koululla

LÄSNÄ

Sanna Ojala, Mia Väre, Marko Eskelinen, Päivi Rastas, Kirsi Mäki-Marttunen, Anu Louhimo, Kaisa Mäkinen, Miika Pulakka, Jonna Pulakka, Susanna Isopahkala (rahastonhoit.), Ulla Virtanen (sihteeri).

 

1. Kokouksen avaus

Ulla V ja Susanna I avasivat kokouksen. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja olivat poissa.

2. Eskareiden pihan porttiasia

Koulu pyysi vanhempainyhdistystä kommentoimaan suunniteltua esikoulupihan portti- ja aitausasiaa. Seuraavanlaisia kommentteja koottiin kokouksessa:

 • Jos piha suljetaan autoliikenteeltä, miten esikoululaisten saattaminen tapahtuu? Vanhemmat haluavat saattaa lapsen koulutiloihin saakka ja sen on myös ymmärretty ja vanhempainyhdistyksen toimesta toivotaan olevan esikoulun tapa.
 • Onko vaihtoehtoisesti mahdollista rajata pienempi parkki esikoululaisten vanhemmille sisääntulon välittömään läheisyyteen niin kulkeminen/saattaminen kauempaa kääntöpaikan kautta vältetään? Usein vanhemmilla on pienempiä autossa ja siksi heidän jättäminen autoon kauas olisi ongelma.
 • Huolta kovaa ajamisesta pihan perälle saakka on esiintynyt vuosien ajan ja sen jatkamista vy ei kannata.
 • Alaparkin/kääntöpaikan tila-asia: autoja/vanhempia on jonossa saattamaan lasta kymmenkuntakin kerrallaan säännöllisesti, joskus enemmänkin. Parkkipaikalle esitetäänkin ratkaisuksi levennystä metsän suuntaan ja viistoparkkia, jolloin saattaminen parkin kautta ei ole ongelma ohikulkeville ja lapsia vain kyydistä jättäville koululaisten vanhemmille.

3. Koulun ovien aukioloajat

Samoin koululle toivottiin vanhempien kommentteja ovien aukioloajoista, johon todettiin seuraavaa:

 • Kouluun tullessa ovet ovat auki ja lapset pääsevät jättämään reppunsa aulatiloihin, luokat ovat ymmärrettävästi kiinni.
 • Koulusta lähtiessä ovet menevät pian kiinni ja unohtuneiden kirjojen ja vihkojen haku onnistuu hyvin harvoin, vain jos esim. siivooja on vielä paikalla. Tämänkään ei todettu olevan ongelma, unohdus on vain unohdus. Kokeita ennen se vain lapsia harmittaa.
 • Aamulla kuitenkin useamman luokan lapset ovat hakeneet avaimen luokkaan opettajilta ja siitä vanhempainyhdistyksessä keskusteltiin: eivätkö opettajat tule samaan aikaan kuin lasten luokkaan edellytetään menevän? Toivotaan että lasten tehtävänä avaaminen ei olisi ja että opettajat tulisivat samaan aikaan.

4. Yhdysluokkasuunnitelmat 2011-2012 & Knuutilan tilaisuus 22.3.2011

Knuutilassa Siuro-Seuran tilaisuudessa 22.3. läsnä olleet jäsenet (Päivi, Susanna, Jonna, Miika, Ulla) kertoivat tapahtuman käänteistä ja keskusteltiin myös vastineesta, jota vierailijat olivat jälkikäteen saaneet. Samassa yhteydessä keskusteltiin myös koulutoimenjohdon yhdysluokkasuunnitelmista Siuron koulua koskien (2.-3. lk tai 3.-4.lk syksyllä 2011). Todettiin yhdysluokkasuunnitelmien olevan mahdoton säästöyhtälö Siurossa (yhdysluokkalisä, jakotunnit, paluumuuttajat, luokka-asteiden koot, jo todetut työrauhaongelmat), ja myös opetusryhmien pienentämiseen saatujen rahojen aikana linjausten vastainen järjestely. Samoin todettiin suunnitelmien olevan ristiriidassa myös lääninhallitusten taannoisten linjausten kanssa (yhdysluokka poistui 2007) ja päätettiin ottaa yhteyttä lääniin jos suunnitelmat etenevät. Päätettiin nyt odottaa KOLAn päätöksiä ennen mahdollisiin toimenpiteisiin ryhtymistä.

5. Vappudisco 28.4.2011

Vappudisco järjestetään 28.4. torstaina ja sen suunnittelua aloitettiin. Teemana ”eläin”.

 • Tarjoiluissa perinteiset munkit (Susanna/Leena, pizzat/Jonna, riisimurokakut/Susanna, juustotikut/Anu, popparit sekä limsabooli/Ulla ja Susanna hoitavat.
 • Arpajaiset järjestetään, loistavat djt kehiin kutsuu Kirsi, Jannelle jäävät valot ja CD-soitin, Mia ja Jonna hoitelevat koristelua.
 • Järjestäjissä mukana ainakin Janne, Tapio, Jonna, Miika, Susanna, Mia, Marko, Ulla, Sanna, Anu ja mahd. Kaisa.

6. Kulovedet Kylät ry:n kanssa mahdollinen yhteinen tapahtuma 16.5.2011

Susanna Isopahkala toi terveiset Maurilta: Kuloveden kylät haluaa järjestää vuotuisen perennavaihtopäivän Siuron koulun pihalla ja ehdotukseen järjestää tapahtuma yhdessä vanhempainyhdistyksen kanssa vastattiin kyllä, kiitos. Tarkoitus on myydä kahvia, teetä ja särvintä, sekä puutarhatuotteista kuoriketta ja hevosenlantaa, ja siten kerätä jo syksyn toimintaan varoja. Lupauksia makeista leivonnaisista pyydämmekin Knuutilan joulupöydän malliin vanhemmilta lahjoituksina verkkosivujen kautta huhtikuun aikana. Sihteeri hoitaa kutsut ja yhteydenpidon lahjoittajiin.

Tapahtuma on koululla 16.5.2011 klo 18. (Tilataan hyvä sää.)

Tapahtumassa mukana yhdistyksestä ainakin Susanna, Jonna, Miika, Ulla, Päivi ja Kirsi.

7. Liikenneturvallisuuden edistäminen (40-aluemerkinnät), Kuljuntien hidasteen korottaminen

Puheenjohtajalta terveiset, Tommi Jalkaseen oltu yhteydessä ja asia kesken.

 • Kokouksessa todettiin hidasteen olevan niin ”hyvä”, että siitä pääsee melko pehmeästi yli suurempia jarruttelematta, eli huolta nopeuksista kannetaan edelleen.
 • Puhuttiin Mahnalan korokkeesta koulun kohdalla moneen sävyyn ja Siuron koulun hidasteen korottamisesta.
 • Samoin pohdittiin voitaisiinko vilkkuvaloja käyttää vain virka-aikaan, jolloin niiden korjaamistarve todennäköisesti vähenisi.
 • Kankaantaan siniset valot kiinnostavat, halutaan selvitettävän mahdollisuuksia vastaavankaltaisiin järjestelyihin. Ymmärtääksemme kyseessä siellä on yksityisen autoilijan lahjoitus.

8. Energiajuomat & vanhemmat

Sanna Ojala on jo aiemmin talvella esittänyt että vanhempainyhdistyksenä voisimme tarttua Suomen Vanhempainliiton ehdotuksiin energiajuomien myynnin rajoittamisesta lapsille, Ikaalisen malliin. Liitto kannustaa vanhempainyhdistyksiä keräämään sitoumuksia kauppiailta, että he eivät myy energiajuomia alle 15-vuotiaille. Myyntikäytännöt Siurossa ovat tietääksemme hyvin erilaiset ja Nokian taso onkin se, mihin tarttua haluamme – vapaaehtoisuus kauppiaiden puolelta tavoite.

Päätettiin vanhempainyhdistyksenä järjestää alkusyksyllä tilaisuus Siuron koululla, johon kutsutaan ravitsemusterapeutti puhumaan energiajuomista ja yleisemmin koululaisten ravitsemustottumuksista sekä -suosituksista. Tilaisuuteen kutsutaan Siuron koululaisten vanhemmat ja muut Nokian koulujen vanhempainyhdistysten johdot, jotta vetoomus yhteistoiminnasta aiheen tiimoilta voitaisiin käynnistää ja tietoa samalla levittää. Sanna Ojala etsii käsiinsä sopivan ravitsemusterapeutin ja ehkä myös terveydenhoitajan.

9. Muut asiat

 1. Ellivuoren matkasta esikoululaiset olivat kuulemamme mukaan maksaneet erikseen (3€/lapsi) ja nyt vanhempainyhdistys päättääkin, että kun yhdistys retken kuljetukset kustantaa, se kuuluu kaikille samaan kokonaishintaan.
 2. Pikaisesti talvella Jonna ja Miika Pulakan organisoima sukkamyynti on tuottanut yhdistykselle yllätyksellisen hienot 260 euroa! (Jar-X –sukat, Orivesi.) Sama myynti toistetaan syksyllä, laajemmalla markkinoinnilla.
 3. Rahastonhoitaja kertoi rahatilanteen olevan hyvä, jemmassa yli 600€.

10. Seuraava kokous

Maanantaina 18.4. klo 18.30. Aiheena vain vappudisco ja ohjelmassa ainakin karkinpussitusta. (Huonot kappaleet syödään.)

Haalimiamme mainioita arpajaisvoittoja mukaan, niin saadaan ostotarve selville.

 

29.3.2011 Siuro

 

Pöytäkirjan jälkikäteen kirjasi

Ulla Virtanen, sihteeri