Läpiajomahdollisuus loppui

Linnavuorentie muuttui yksityistieksi

Liikennöinti AGCO Powerin Linnavuoren tehdasalueelle muuttui tänä syksynä merkittävästi. Linnavuorentie vaihtui tehtaiden kohdalta julkisesta tiestä yksityistieksi, samalla tien läpiajomahdollisuus poistui. Kevyen liikenteen väylä jäi ennalleen.

Linnavuorentie katkaistiin kakkoshallin eli konttorirakennuksen kylänpuoleisen pihaliittymän kohdalta. Kantatehtaalle autoilla tai muilla ajoneuvoilla tulevan henkilöstön liikennöinti tapahtuu pelkästään Linnavuoren kylän suunnalta.
   Uusien tiejärjestelyjen, aitausten ja porttien rakentamisen jälkeen kantatehtaalla työskentelevät pääsevät ajamaan parkkialueelle siis vain pohjoissuunnasta eli Vuorenhovilta päin. Parkkipaikan takana kulkeva kevyenliikenteen väylä säilyy entisellään.
   Eteläpuolella yksityistiemerkinnät alkavat Patrian kohdalla. Sieltä kautta ajetaan muun muassa uudelle tehtaalle eli kutoshallille. Samasta suunnasta ohjautuu myös AGCO Powerin tehtaille tuleva raskas liikenne ja vierailuliikenne.
   Miksi näin radikaalit muutokset? Kunnossapitopäällikkö Erno Lindroos ja projekti-insinööri Arto Koskinen kertovat, että järjestelyt on tehtävä monitasoisten turvallisuussyiden vuoksi.
   – Läpikulkuliikennöinti Linnavuoren tiellä on lisääntynyt huomattavasti. Välillä tehtaan kohdalla on mitattu yli satasen nopeuksia. Jalankulkijat, erityisesti pienet koululaiset ovat vaarassa. Myös yleinen, tehdasalueen yksityisyyden suojaus on turvallisuuskysymys, toteavat Erno ja Arto.

Lähde: AGCO Power henkilöstölehti / ua