salamointiMuutamaa sekuntia myöhemmin

Jaana Segerberg 5.8.2010

Olin eilen 4.8. keskiviikkona hiukan ennen klo 11.00 Siuron Lähikaupassa. Autoni oli pysäköityneenä kaupan eteen. Ostoksilta palattuani menin autoon ja juuri kun sain oven perässäni kiinni, niin korvia särkevä räjähdys vavisutti autoa ja sininen valokaari välähti auton keulasta.

Vapinasta toivuttuani tajusin, että salama oli iskenyt autoon ja piha-alueelle. Hetken autossa istuttuani päätin jatkaa matkaani, mutta auto ei enää käynnistynytkään. Huomasin, että kierroslukumittarin neula näytti 3000 kierrosta moottori sammuneena ja polttoainemittari vaelteli edestakaisin. Jostain syystä yritin käynnistää autoa, kun ovi oli hiukan raollaan, jolloin se yllättäen käynnistyi. Mutta kun laitoin oven kiinni, niin moottori sammui. Syy on selvinnyt myöhemmin. Auton koko mittaristo sai salamaniskusta suurjännitepiikin, jolloin se vaurioitui, ja ajonesto ym. turvasysteemit menivät aivan sekaisin.

Myöhemmin katselimme kauppiaan, Harrin kanssa kun salama oli iskenyt parkkialueen valkoiseen aitaan ja mennyt sitä kautta maahan.

Olisiko salama mennyt minun kauttani maahan jos olisin ollut muutamaa sekuntia myöhemmin auton luona?
Kuka tietää. Mutta pelottava tilanne oli.

Onko sinulla ollut "läheltä piti", tai vastaavia luonnon ääri-ilmiöihin liittyviä tilanteita?

Aiheeseen liittyvä keskustelualue on avattu Foorumilla.