Hei kaikille!

Sairaanhoitaja Taina (Siuron Terveysasemalta) siirretään Terveyskeskukseen 11.5. alkaen tuuraamaan toisen sairaanhoitajan pitkäaikaista sairauslomaa ja nyt Terveysasema on ilmoitettu olevan  kiinni 11.5.-15.8.2010.

Siellä ei myöskään oteta verikokeita tänä aikana.

Muiden alueiden kesäsulku näyttää alkavan vasta vk:sta 25 eli 21.6.10. Että näin sitä yritetään siirtää meitä Terveyskeskuksen ”hoteisiin” pikkuhiljaa !

Eikö valtuutettujen viime vuotisella päätöksellä ettei Terveysasemaa lopeteta, ole mitään merkitystä ?

Voimme olla syystäkin pahoillamme, kuka siurolaisten puolia pitää.

KESKUSTELUA AIHEESTA

Terv. Ritva


Satellite

SIURON TERVEYSASEMASTA

Jukka Pulakka esitti NUn yleisönosastolla kysymyksiä Siuron terveysaseman tilanteesta. Tässä vastauksia esitettyihin kysymyksiin.

Siuroon haettiin terveyskeskuslääkäriä 19.2. päättyneessä haussa, jolloin yhtään hakijaa tähän virkaan ei ollut. Tämän vuoksi Siuron terveysasemaa aikaisemmin käyttäneiden lääkäripalvelut on järjestetty pääterveysasemalla, pääosin Pohjois-Nokian vastaanotolla. Säästötoimien vuoksi olemme kuitenkin joutuneet supistamaan kaikkea vastaanottotoimintaa, esimerkiksi aluevastaanottojen lääkärikäynnit ovat alkuvuonna vähentyneet 11 % edelliseen vuoteen verrattuna, Siuron omalääkärin väestöön kuuluvien käyntimäärä on vähentynyt 8 %. Luvuista voidaan päätellä, että Siuron omalääkärin väestöön kuuluvien potilaiden pääsy lääkärinvastaanotolle on kuitenkin toteutunut paremmin kuin muun väestön keskimäärin, vaikka vastaanottotoiminta on tapahtunut pääterveysasemalla.

Kesälomien, säästövapaiden ja lomautusten vuoksi toiminta kesällä keskitetään kahdelle aluevastaanotolle viikoiksi 25-32. Vastaavan ajan Siuron terveysasema on täysin suljettuna. Toiminnan keskittämisellä pyrimme siihen, että toiminta sujuisi vähentyneillä henkilöstöresursseilla mahdollisimman hyvin myös tänä aikana.

Ymmärrämme asukkaiden huolen palveluiden saamisen suhteen, mutta edellä mainituista syistä ainakin kesän yli toiminta jatkuu tällä tavalla. Sitä ennen selvitetään yhtenä vaihtoehtona, onko terveyskioskin tyyppistä toimintaa mahdollista toteuttaa Siurossa lähipalveluna. Reseptien uusimisen helpottamiseksi on suunnitteilla uudistus, että reseptit voi jättää myös Siuron apteekkiin, josta ne toimitetaan uusittavaksi pääterveysasemalle.

Mauri Jokinen
avoterveydenhuollon ylilääkäri
Nokian terveyskeskus