Siuron terveyaseman lakkauttamisuhka (päivitetty 4.9. klo 11.25)

Yhteenveto keskustelutilaisuudesta 2.9.2009

Paikalla oli 96 aikuista ja muutama lapsi, joten voi sanoa että 100 henkeä oli paikalla.

Matti Vasara oli "puheenjohtajana" eli jakoi puheenvuoroja mutta emme yhdistysten (Siuron Omakotiyhdistys ja Nokian-Kuljun Omakotiyhdistys) puolesta pitäneet pöytäkirjaa. Kaikki asiat kirjoitti ylös Nokian Uutisten toimittaja.

4.9. Nokian Uutisissa olleessa kirjoituksessa oli vain osa pidetyistä puheenvuoroista, jotka nekin olivat täyttä asiaa.
Jari Haapaniemen lausuntoon korjaus, niin että siurolaiset haluavat pitää Terveysasemansa ja sen toimintaa pitää kehittää, eikä viedä Terveyskeskukseen Nokialle.

Jokainen voi laskea kuinka paljon käyntejä tulee, kun mennään lääkäriin, labraan, neuvolaan ja sairaanhoitajalle Nokialle, jolloin kulkemisista tulee lisäkustannuksia siurolaisille.

Miksi täältä 8-15 kilometrin takaa pitää hakea palvelut Nokialta, kun vastaavia palveluita (neuvolat, terveydenhoitajat) on järjestetty Nokian keskustasta n. 2-3 kilometrin päähän kouluille ym:hin?

Paikalla olleet valtuutetut olivat Terveysaseman säilyttämisen ja kehittämisen kannalla, lukuun ottamatta Jari Haapaniemeä. Seuraavat valtuutetut olivat paikalla: Heinonen Kalevi, Hyyti Kristiina, Kallio Seppo, Laakso Mika, Pulakka Jukka, Saarinen Paavo, Veijola Mervi ja Virolainen Rauli. (Ottakaa heihin rohkeasti yhteyttä !)

Myös taloyhtiön isännöitsijä Risto Rautavuori oli paikalla vastailemassa kysymyksiin. Kaupunki omistaa Terveysaseman tilojen lisäksi myös Vapaa-ajan tilat ja tilan, johon aikoinaan haluttiin hammashoitolaa, mutta siihen tulikin  Apteekki, josta kaupunki saa vuokratuloja. Missä lapset, nuoret ja aikuiset kokoontuvat, jos kaupunki myy tilat ?

Pidetään  yhteyttä valtuutettuihin että saisimme palvelut pysymään täällä Siuro-Kulju-Linnavuori alueella!

Olkaamme tämän, voimmeko sanoa tehdasyhdyskunnan puolesta, jonka isoissa tehtaissa työskentelee yli 1000 työntekijää ja laman mentyä vielä työpaikat ja väestö lisääntyvät. Tämä ei ole mikään sivukylä!

Asia etenee ensin Kaupunginhallitukseen (n. 2 viikon kuluttua) ja sen jälkeen valtuusto päättää lopettamisesta.

Terveisin
Ritva ja Matti Vasara