”NAIMAHOMMIA”

Vammalan Teatterissa oli ensi-ilta 12.11., jossa Mafioso Sastamala etsii morsianta. Täysin sopivaa ei kuitenkaan vielä löytynyt.

Tarjolla oli kansallispukuinen Kiikoinen, mutta vaurauteensa nähden liian kallis. Toisena tuli köyhä Lavia. Sen jälkeen esittäytyi vanha Punkalaidun. Viimeisenä tuli rikas, mutta pahasisuinen ja rääväsuinen Nokia.

Kun mikään näistä morsioista ei tunnut sopivalta, niin ehkä kauniin ja hyväluonteisen Siuro-neidon kannattaisi esittäytyä, varsinkin kun hänellä on huomattavasti varakkuutta, muun muassa kaksi suurta tehdasta, lukuisia pienempiä hyvin menestyviä firmoja sekä työteliäisyydestään ja ahkeruudestaan johtuen melko suuret verotulot.

Mafioso saattaisi hyväksyä hänet puolisokseen, samalla vapauttaen Siuro-neidon ilkeämielisestä kotiväestään, joka muodostuu arroganteista virkamiehistä ja joistakin ymmärtämättömistä valtuutetuista. Hänen elämänsä Mafioson rinnalla saattaisi olla hyvinkin auvoista, jos hänen ei tarvitsisi aina pelätä menettävänsä terveysasemansa, peruskoulunsa sekä muut ihmiselämälle tärkeät fasiliteettinsa.

Yrjö Koskinen