IMG 2364Siuron seudun yhdistykset kutsuvat asukkaita mukaan toimintaansa

Yli kahdenkymmenen Siurossa, Linnavuoressa, Kuljussa ja Kulovedellä toimivan yhdistyksen edustajat kokoontuivat Loppiaiskahveille Knuutilaan 7. tammikuuta. Tapaamisessa keskusteltiin alueen yhdistystoiminnan nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä.

Viime aikoina alueen elin- ja vetovoima on taantunut. Nokian väkiluvun kasvu ei ulotu tänne, väestön keski-ikä nousee, ja palvelut heikkenevät. Myös aktiivinen yhdistystoiminta, joka on ollut yksi alueen vetovoimatekijöistä, näyttää hiipuvan.

Siuron uudesta päiväkodista toki iloittiin, mutta toisaalta todettiin että jatkuva puhe Siuron koulun lakkauttamisesta ja koululaisten kuljettamisesta Linnavuoreen ja Harjuniittyyn ei lisää alueen vetovoimaa, kun samalla päiväkoti-ikäisiä lapsia kuljetetaan Harjuniitystä Siuroon.

Kaikesta huolimatta tapaamisen ilmapiiri oli positiivinen ja rakentava. Uskottiin, että nimenomaan nykyisessä tilanteessa yhdistyksissä toteutuva kansalaistoiminta auttaa pitämään kyläkunnat vireinä. Keskustelussa nostettiin esiin erilaisia asioita, joita yhdistykset voivat tehdä, paitsi kukin omalla tontillaan myös yhdessä. Toimintaa ja yhteistyötä tukemaan perustettiin yhdistysten keskinäinen WhatsApp ryhmä. Myös yhdistysten tapaamisia päätettiin jatkaa. Seuraava tapaamisessa huhtikuussa on tarkoitus keskustella konkreettisesti eri yhdistysten toimintasuunnitelmista ja arvioida, miltä osin suunnitelmia voitaisiin mahdollisesti toteuttaa yhdessä.

Aktiiviset jäsenet ovat yhdistysten elinehto. Heitä ei koskaan ole liikaa. Olemassa olevat yhdistykset tarjoavat mahdollisuuden osallistua monenlaiseen toimintaan, mistä on iloa niin itselle kuin muillekin. Tilaisuuden saada tietoa yhdistyksistä ja lähteä mukaan toimintaan tarjoaa edellä mainittu huhtikuun tapaaminen, jonka ajasta ja paikasta tiedotetaan siuro.infossa ja some-ryhmissä.

Pekka Virtanen ja Jyrki Käkönen